20180807

VAKANTIE


Mensen die in dit jaargetijde Fontenoy bezoeken, zijn over het algemeen geen doorsnee vakantiegangers. Terwijl de bewoners vanuit hun achtertuin een hengeltje uitgooien en nog maar eens een wijntje in schenken, passeren hier soms de meest vreemde vogels. Het Canal des Vosges en het er naast gelegen fietspad trekken veel avonturiers aan, die vaak op een alternatieve manier hun vakantie door willen brengen.
Bijna allemaal hebben ze een verhaal te vertellen, en als je er even de tijd voor neemt, dan willen ze dat ook graag doen.










De Spanjaard Joseph Digas, kan je nou niet bepaald een vakantieganger noemen, want bij hem, is het allemaal tijdens de crisis in Spanje zo'n 10 jaar geleden begonnen. Joseph verloor toen zijn huis en al zijn bezittingen. Niet gehinderd door enige overbodige ballast besloot hij samen met zijn dove vrouw en een paar honden lopend de wijde wereld in te trekken. Nu zo'n 10 jaar later hebben ze heel Europa doorkruist en zo'n 11 landen bezocht.
Slapen deden ze in twee tentjes. Hij met de honden en zijn vrouw in een eigen tentje. Soms sliepen ze ook wel bij gastvrije mensen. Als we samen een kop koffie drinken laat hij vol trots een Poolse krant zien met een foto, waarop ze in februari door een besneeuwd landschap lopen. Nu vinden ze het langzaam aan wel weer eens tijd om naar Spanje terug te gaan. Een vriend heeft waarschijnlijk een caravan in de buurt van Santiago de Compostella die ze mogen gebruiken.
Misschien kunnen ze daar wat verdienen met de verkoop van souvenirs.
Bij het vertrek krijgen ze nog wat voedsel aangeboden uit de moestuin. "Als je het maar rauw kunt eten, want iets om het warm te maken hebben we niet".

Geen opmerkingen: